>

09.03.2011 Mobitel kao Boarding-pass (kupon za ukrcavanje)

Cijenjeni putnici, 
 

podsjećamo Vas da je Međunarodni aerodrom Sarajevo od 12. jula 2010. godine počeo sa pružanjem usluge registracije putnika putem mobilnih uređaja. Vaš mobilni telefon mora posjedovati mogućnost uspostavljanja veze na Internet (GPRS, EDGE, UMTS ili WiFi).

Kako bi ste se registrovali putem Vašeg mobilnog telefona, potrebno je da otvorite Web stranicu m.sia.ba i unesete broj Vaše elektronske karte.

Sistem mobilnog registriranja putnika omogućava izbor mjesta u avionu na kojem želite sjediti.Po završetku registracije primit ćete SMS poruku sa linkom na Boarding pass.

Ukoliko putujete sa dodatnim prtljagom, potrebno je da se javite na Check-in šalter Međunarodnog aerodroma Sarajevo, kako bi Vam osoblje izmjerilo težinu prtljage i dodjelilo broj za praćenje. Ovo nije potrebno za ručni prtljag. Web Check-in je moguće izvršiti samo za prvu destinaciju (ne za presjedanja).

 

Pogledajte kompletan primjer registracije putem mobilnog telefona.

 1. Unesite broj Vaše elektronske karte

 

 

 2. Izaberite aviokompaniju, unesite broj leta i datum

 

 

 

3. Potvrdite da je prikazano Vaše ime i prezime

 

 

 4. Ukoliko želite izabrati (slobodno) mjesto sjedenja po Vašoj želji (npr. ukoliko želite sjediti uz prozor), kliknite na dugme za izmjenu mjesta sjedenja i izaberite novo mjesto. Nakon toga kliknite na dugme za „nazad“. Po potrebi kliknite na unos FQTV broja kako biste skupljali bodove (milje).

 

   
 

5. Izaberite da li želite li da Vam boarding pass stigne na mobitel ili na email ?

 

 

Čestitamo! Uspješno ste se registrovali za Vaš let !

Ukoliko izaberete da želite primiti Boarding pass na vaš mobitel, dobit ćete SMS poruku sa linkom na sljedeći sadržaj:

 

 

Želimo Vam ugodan let !

 

 

Međunarodni aerodrom Sarajevo Vam želi ugodan let!


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji