Dobro došli na Međunarodni aerodrom Sarajevo

Promet na sarajevskom aerodromu iz godine u godinu bilježi konstantan rast, te je tako bilo i prošle, 2007. godine. Ukupan broj aviooperacija u 2007.godini iznosio je 6.950. Kada je u pitanju broj putnika koji su prošli kroz sarajevski aerodrom u prošloj godini, ostvareno je povećanje za 9 % u odnosu na prethodnu godinu i približili smo se cifri od pola miliona putnika godišnje, tačnije 496.756.
Na snazi je ljetni red letenja i redovne aviokompanije koje saobraćaju na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su BH Airlines, Croatia Airlines, Austrian, Malev, Turkish Airlines, Adria Airways, Lufthansa, Jat Airways i British Airways. Njima je moguće ostvariti direktnu vezu sa evropskim i centrima u regionu kao što su Zagreb, Beograd, Ljubljana, London, Beč, Minhen, Istanbul, Frankfurt, Stutgart, Keln, Zirih, Budimpešta itd. Od ljetnog reda letenja Adria Airways i Lufthansa su povećale broj aviooperacija uvođenjem dodatnih jutarnjih letova prema Ljubljani odnosno Minhenu.
Pred nama je ljetna sezona i očekivano pojačan promet. Na sarajevskom aerodromu se u toku ljeta 2007., pored svih redovnih kompanija opsluživalo u prosjeku 50 čarter letova mjesečno, kojima su naši putnici letjeli za atraktivne destinacije kao što su Turska i Egipat. Slična situacija se očekuje i ovog ljeta, veliki broj čarter letova, veliki broj putnika i raznovrsne destinacije.
Zato, dobro došli na Međunarodni aerodrom Sarajevo