Skupština EBRD-a: Brojna politička i privredna izaslanstva iz regiona i Evrope stižu u Sarajevo preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo

U povodu godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj, na Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom današnjeg dana i sutra ujutro, trebali bi sletjeti osim redovnih letova i brojni čarter i privatni letovi, kojim će u glavni grad Bosne i Hercegovine stići brojna privredna i politička izaslanstva iz regiona i Evrope. Određena izaslanstva stigla su već sinoć, dok bi danas u poslijepodnevnim satima, kao i sutra ujutro trebali sletjeti brojni čarter letovi, kojima bi trebali stići najviša politička izaslanstva, predvođena ministrima vanjskih poslova i premijerima iz Srbije, Albanije, Crne gore, Kosova, Sjeverne Makedonije, te brojni privrednici i predstavnici velikih kompanija, uključujući veliki broj predstavnika iz automobilske industrije.
Povećan broj putnika tokom današnjeg i sutrašnjeg dana bitno usložnjava kadrovske kapacitete zaposlenika MAS-a, ali upravo zahvaljujući maksimalnom angažmanu naših zaposlenika sve aktivnosti i dalje se obavljaju bez gužvi ili bilo kakvih problema.
Za takve rezulate zaslužan je cijeli kolektiv Međunarodnog aerodroma Sarajevo, ali i Granične policije BiH, UIO BiH, Kontrole letenja, te brojnih drugih kolektiva koji djeluju na Međunarodnom Aerodromu Sarajevo.
Podsjećamo, Skupština će okupiti oko 80 izaslanstava i više od dvije hiljade predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika, te predstavnika organizacija civilnog društva. Većina ih dolazi upravo preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.