Sarajevo i Atena od danas povezani direktnim letom

  Aegean Airlines, najveći grčki avio prijevoznik i član Star Alliance-a, uveo je novu liniju iz Sarajeva za Atenu, u ljetnoj sezoni 2019. Linija Sarajevo – Atena, s dva leta sedmično, četvrtkom i subotom, u periodu od 13.06. do 14.09.2019., omogućit će putnicima direktnu vezu s glavnim gradom Grčke ali i  mogućnost konekcija širom Grčke, od otoka do unutrašnjosti. Pored tih domaćih linija, nudi se i mogućnost brojnih konekcija za Kipar i bliskoistočne i sjevernoafričke gradove.

   

   

  polazak

  dolazak

  Dan

  Sarajevo – Atena

  A3 987

  19:30

  22:15

  četvrtak

  10:25

  13:10

  subota

  Atena – Sarajevo

  A3 986

  18:05

  19:00

  četvrtak

  09:00

  09:55

  subota

   

  Kompletan red letenja i informacije o mreži konekcija dostupni su u rezervacijskim sistemima i na stranici www.aegeanair.com. Karte se također mogu kupiti i  putem Šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo, te online putem stranice aerodroma www.sia.ba.

  Za letove će se koristiti zrakoplovi DH4 sa 78 sjedišta, nudeći konfiguraciju ekonomske klase i punu uslugu tokom leta, što uključuje besplatnu hranu i piće.

  Atena je jedan od najstarijih svjetskih gradova čija povijest seže 3.400 godina unatrag. Klasična Atena bila je centar umjetnosti, nauke  i filozofije, postojbina Platonove akademije i Aristotelovog liceja,često spominjana kao kolijevka Zapadne civilizacije i rodno mjesto demokratije. Danas Atena kao kozmopolitska metropola ima ključnu ulogu u ekonomskom, financijskom, industrijskom, političkom i kulturnom životu Grčke.

  Nova linija zasigurno će doprinijeti razvoju turističkih i poslovnih veza između Grčke i Bosne i Hercegovine, te nastavku rasta prometa putnika kojeg Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano bilježi iz godine u godinu.

  Aegean Airlines, član Star Alliance-a, je najveća grčka aviokompanija koja leti na 151 destinaciju (31 domaću i 120 međunarodnih) do 44 zemlje, s flotom od 61 zrakoplova.Grupacija je u 2018-oj ostvarila 14 miliona putnika na svojim letovima.

  Zahvaljujući poslovnom pristupu u kome putnik ima središnje mjesto, Aegean je do sada osvojio brojne nagrade za svoje usluge i  zaposlenike.2018. godine Aegean Airlines je s Airbus-om potpisao ugovor o kupovini 42 zrakoplova nove generacije A320neo, a planira i dodatnu narudžbu, 20 novih zrakoplova A320neo.

  Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.