ODRŽANA SPEKTAKULARNA NOĆNA TRKA NA PISTI MEĐUNARODNOG AERODROMA SARAJEVO

  Utrka "Runway Night Run", u kojoj je učestvovalo preko 650 profesionalaca i rekreativaca, održana je sinoć na pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
  Prvo mjesto utrke na 5 kilometara u muškoj kategoriji osvojio je Alija Imamović, na drugom se našao Samir Halilović, a treću poziciju je zauzeo Berin Mušanović. Kada je u pitanju ženska kategorija, također na dionici od 5 kilometara, prvo mjesto zauzela je Amela Trožić, druga je bila Alma Alijagić, a treće mjesto osvojila je Iryna Aniechkina- Janjić.
  Navedena internacionalna utrka održana je u organizaciji Udruženja "Marathon" Sarajevo koje je bh. lider u organizaciji sportskih događaja, i Međunarodnog aerodroma Sarajevo.
  Po prvi put u historiji grada Sarajevo, trkači su imali priliku trčati na uzletnoj - sletnoj pisti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a nakon toga organizatoru su pripremili i After Run Party koji je predvodio dobro poznati DJ Mahir Beathouse.
  Trku, koja je započela tačno u ponoć, otvorio je Ambasador Johann Sattler, šef delegacije Europske Unije u BiH, a sam početak trke bio je označen vodenim pozdravom.
  U svom obraćanju, Ambasador je naglasio da EU delegacija u BiH podržava ideju zdravog načina življenja i da mu je drago vidjeti ovako veliki broj ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, ali i Europe i svijeta koji zaista žive izreku “U zdravom tijelu zdrav duh”.
  Za organizaciju ovakvog događaja neophodna je bila podrška Međunarodnog aerodroma Sarajevo, a Uprava aerodroma je istakla “Ovo je događaj putem kojeg smo poslali pozitivnu sliku ne samo sa aerodroma Sarajevo već i iz našeg glavnog grada i cijele Bosne i Hercegovine. Organizacija događaja je bila izuzetno zahtjevna osobito zbog naglašenog sigurnosnog aspekta ali se na kraju može konstatovati da je manifestacija protekla u najboljem mogućem redu. Uz čestitke svim učesnicima i poruka da će Međunarodni aerodrom Sarajevo kao društveno odgovorna kompanija i dalje nastaviti podržavati ovakve i slične sportske i rekreativno-zabavne sadržaje.”
  Udruženje, zajedno sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo, Runway Night Run trkom u svijet je poslalo još jednu lijepu sliku Sarajeva i opet ga svrstalo u porodicu evropskih i svjetskih metropola, a sada su već uveliko u pripremama za nadolazeće aktivnosti. U vezi sa narednim planovima, iz Udruženja navode:
  “U toku je organizacija Vivia Run Festa Sarajevo, festivala trčanja, zabave i druženja koje će trajati od 17. do 19. septembra, a sastoji se od ukupno 5 trka. Pozivamo sve zainteresovane da redovno prate objave na našim društvenim mrežama jer smo sigurni da će svatko moći pronaći nešto što bi mu moglo biti zanimljivo bez obzira na to koliko ima godina i da li se aktivno bavi trčanjem. Jedino što vam treba je malo sportskog duha i želja za dobrom zabavom."
  Više o o Vivia Run Festu možete pogledati na sljedećem linku: https://sarajevomarathon.ba/.../vivia-runfest-sarajevo/60