Poslušajte

Letite Wizz Airom iz Sarajeva do Abu Dhabija i istražite njegove nevjerovatne atrakcije

  Wizz Air Abu Dhabi, najnoviji nacionalni avioprevoznik UAE, nudi uzbudljive mogućnosti putovanja za sve koji žele istražiti glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata. Grad je postao svjetski poznat po svojoj nevjerovatnoj umjetnosti, kulturi, tradiciji i gostoprimstvu. Letovi između Sarajeva i glavnog grada UAE od 3. oktobra otvorit će nove mogućnosti putnicima iz BiH i ojačati veze između dvije zemlje. Karte su u prodaji na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji.
  WIZZ AIROVA RUTA IZ SARAJEVA DO ABU DHABIJA
  Sarajevo - Abu Dhabi Od oktobra: nedjeljom i srijedom
  19,99 EUR/ 39,10 KM
  Pet lokacija za posjetu u Abu Dhabiju:
  Posjetite nevjerovatnu džamiju šeika Zayeda
  Prekrivena bijelim mramorom, prelijepa i kolosalno velika džamija šeika Zayeda znamenita je zgrada Abu Dhabija i jedna od najpopularnijih znamenitosti u čitavoj regiji Bliskog istoka. Džamija okuplja mamelučke, osmanske i fatimidske elemente dizajna kako bi stvorila epsku i potpuno modernu džamiju islamske arhitekture i naslijeđa.
  Uronite u globalnu zbirku kulture i umjetnosti u Louvreu Abu Dhabi
  Najspektakularniji muzej Bliskog istoka, Louvre Abu Dhabi prati cijelu historiju umjetničkih dostignuća čovječanstva, od neolita pa sve do današnjih dana.
  Posjetite prostrane šume mangrova
  Da biste vidjeli drugu stranu Abu Dhabija, krenite u šume mangrova duž obale koja okružuje grad.
  Wizzajte po Ferrari Worldu
  Ferrari World je nesumnjivo jedno od mjesta u Abu Dhabiju za ljubitelje uzbuđenja i automobila. To je dom Formule Rossa, najbržeg roller coastera na svijetu.
  Posmatrajte Emirate sa osmatračnice Etihad Towersa
  Ova osmatračnica je glavna atrakcija Abu Dhabija koja nudi panoramski pogled na grad od 360°. Smještena na 74. spratu druge kule Jumeirah u Etihad Towersu, može se pohvaliti pogledom na morsku obalu. Možete koristiti dvogled za bolji i bliži pogled na horizont i Arapski zaljev.
  Wizz Air Abu Dhabi nudi snižene PCR testove u glavnom gradu UAE. Svi putnici Wizz Air Abu Dhabija bit će testirani prije ukrcavanja na let kako bi dobili odobrenje za putovanje u skladu sa smjernicama Aerodroma Abu Dhabi, a svi članovi posade ove aviokompanije su vakcinisani.
  Za potpuni mir tokom ovog neizvjesnog vremena, putnici mogu pouzdano rezervisati karte zahvaljujući opciji WIZZ Flex. Sa WIZZ Flex, putnici mogu otkazati let do tri sata prije polaska bez ikakve naknade i primiti 100% cijene karte odmah refundiranu kroz aviokredit.
  Wizz Air Abu Dhabi ima najmlađu flotu sačinjenu od četiri potpuno nova, najmodernija aviona Airbus A321neo, koji nude najniže sagorijevanje goriva, emisije i buku.
  Aviokompanija je također uvela novu eru sanitarnih putovanja kroz svoju mrežu, s pojačanim higijenskim mjerama kako bi se osiguralo zdravlje i sigurnost putnika i posade. Kliknite ovdje da pogledate Wizz Airov novi video o zdravlju i sigurnosti.
  Ko može ući u UAE?
  Od 5. septembra Ujedinjeni Arapski Emirati su donijeli odluku o otvaranju za turiste.
  Vakcinisani putnici koji dolaze iz zemalja sa "zelene liste" ne moraju ići u karantin, ali moraju pokazati negativan PCR test ne stariji od 48 sati, uraditi besplatan PCR test po dolasku u zemlju, ali i dodatni PCR test 6. dana boravka u Abu Dhabiju.
  Za vakcinisane putnike iz destinacija koje nisu na zelenoj listi također važi pravilo da ne moraju ići u karantin s tim da im je potreban negativan PCR test ne stariji od 48 sati, moraju uraditi besplatan PCR test po dolasku, a dodatna PCR testiranja moraju obaviti 4. i 8. dana boravka u Abu Dhabiju.
  Za nevakcinisane putnike važe ova pravila:
  Onima koji dolaze iz zemalja sa "zelene liste" neophodni su negativan PCR ne stariji od 48 sati, besplatan PCR po dolasku u zemlju te dodatni PCR testovi 6. i 9. dana boravka.
  Nevakcinisani putnici iz zemalja koje nisu na "zelenoj listi" moraju da idu 10 dana u karantin uz negativan PCR test ne stariji od 48 sati, besplatni PCR po dolasku te dodatni PCR 9. dana boravka.
  Svi putnici se i dalje moraju registrovati na ICA Smart Travel 48 sati prije polaska i dobiti QR kod.
  *Cijena u jednom smjeru, uključujući administrativnu taksu. Uključena je jedna ručna torba (max: 40x30x20cm). Koferi i svaki komad predane prtljage podložni su dodatnim taksama. Cijena se odnosi samo na rezervacije izvršene na wizzair.com i mobilnoj aplikaciji WIZZ. Broj mjesta po navedenim cijenama je ograničen.
  O Wizz Air Abu Dhabi:
  Wizz Air Abu Dhabi zajedničko je ulaganje ADQ-a, jedne od najvećih holding kompanija u regiji sa širokim portfeljem velikih preduzeća koja obuhvataju ključne sektore raznolike ekonomije Abu Dhabija, i Wizz Air Holdings Plc, najbrže rastuće evropske aviokompanije koja upravlja flotom od 141 aviona Airbus A320 i A321. Tim predanih zrakoplovnih stručnjaka pruža vrhunsku uslugu i vrlo niske cijene pa je Wizz Air omiljeni izbor 40 miliona putnika u finansijskoj godini F20 koja je završila 31. marta 2020. Wizz Air kotira na Londonskoj berzi pod oznakom WIZZ. Kompanija je nedavno proglašena jednom od deset najsigurnijih aviokompanija na svijetu od airlineratings.com, jedine svjetske agencije za sigurnost i ocjenjivanje proizvoda, i aviokompanijom godine od ATW-a, najpoželjnije počasti koju avioprijevoznik ili pojedinac mogu dobiti, odajući priznanje pojedincima i organizacije koje su se istakle izvanrednim performansama, inovacijama i vrhunskom uslugom.

   

  Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.