Poslušajte

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo organizovano vakcinisanje radnika

Međunarodni aerodrom Sarajevo kao društveno odgovorna kompanija pridružio se brojnim javnim preduzećima koja su provela proces vakcinancije među zainteresovanim radnicima. Svjesni važnosti vakcinacije protiv COVID 19, posebno zbog činjenice da su naši radnici prvi koji dolaze u kontakt sa putnicima iz svih dijelova svijeta, Uprava aerodroma je ovu aktivnost odredila prioritetnom.

Naime, početkom mjeseca u saradnji sa inicijativom Udruženja poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine provedena je vakcinacija radnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo, koja je naišla na odaziv.

Napominjemo da je sarajevski aerodrom krajem prošle godine osigurao Certifikat Međunarodne organizacije aerodroma (ACI) što je putnicima garant sigurnog zdravstvenog okruženja, posebno u pogledu pandemije koronavirusa. ACI zdravstveni certifikat dokazuje da Međunarodni aerodrom Sarajevo ispunjava sve uslove i kriterije Organizacije međunarodnog civilnog zrakoplovstva u vezi sa higijenom i zdravljem putnika.

Mi ćemo i dalje nastaviti postupati u skladu sa aktuelnim preporukama Zavoda za javno zdravstvo i  Kriznog štaba, prateći i poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi.

 

Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.