Poslušajte

Održana radionica u okviru Danova projekta za slijepa i slabovidna lica

  Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo održali su radionicu u okviru projekta Danova za slijepa i slabovidna lica na kojoj je zainteresovanim stranama prezentovan cilj projekta, kao i očekivani rezultati njegove implementacije.
  Radionici su prisustvovali predstavnici Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Kantona Sarajevo, Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Republike Srpske, Fakulteta za saobraćaj i komunikacije, BHDC-a, Granične policije BIH i kompanije Centrotrans.
  Voditelj Danova projekta na aerodromu Sarajevo, Berin Riđanović istakao je kako implementacija projekta ima za cilj poboljšanje infrastrukture i poboljšanje usluge za slijepa i slabovidna lica koja koriste zračni prevoz.
  Učešće u radionici uzele su i kolege sa Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u okviru koje je gosp. Edvin Šimić kroz prezentaciju dao prijedloge i rješenja razvoja saobraćajne infrastrukture za slijepa i slabovidna lica u BIH, te predstavnici Udruženja slijepih Kantona Sarajevo koji su prisutne upoznali sa problemima i izazovima sa kojima se susreću slijepa i slabovidna lica u BIH.
  Predstavnici Službe prihvata i otpreme putnika na Međunarodnom aerodromu Sarajevo su kroz prezentaciju naglasili važnost podizanja svijesti o pravima slijepih i slabovidnih putnika te pojasnili na koji način se osoblje obučava te kako se vrši opsluga slijepih i slabovidnih osoba.
  Selmir Isaković, predstavnik Udruženja slijepih i slabovidnih osoba Kantona Sarajevo zahvalio se organizatorima radionice koju je ocijenio jako kvalitetnom te istakao važnost implementacije Danova projekta u BIH kao i važnost podizanja svijesti o pravima i potrebama slijepih i slabovidnih osoba.

   

  Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.