Otvoren turistički informativni centar na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

  Predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo Kenan Magoda i direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Alan Bajić otvorili su turistički informativni centar (TIC) na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, uz prisustvo putnika koji su u Sarajevo stigli avionom iz Beča, a kojima su podijeljeni i prigodni pokloni u znak dobrodošlice.
  „Ovaj turistički informativni centar je mjesto gdje će turisti pri samom izlasku iz aviona biti ljubazno dočekani i gdje će dobiti sve tražene informacije o turističkoj ponudi u gradu, kako bi vrijeme provedeno u Kantonu Sarajevo iskoristili što kvalitetnije. Želimo biti dobri domaćini i pružiti što bolju uslugu, s ciljem unaprijeđenja turističke ponude i povećanja turističkog prometa. Vrlo je bitno da komuniciramo s turistima, saznamo njihove želje, odgovorimo njihovim zahtjevima, te u konačnici pošaljemo najbolju sliku o našem gradu u različite dijelove svijeta“ – kazao je predsjedavajući Magoda.
  „Raduje nas da je Turistička zajednica Kantona Sarajevo otvorila svoj turistički informativni centar i time unaprijedila ponudu Međunarodnog aerodroma Sarajevo. Od izuzetne važnosti je omogućiti našim mnogobrojnim turistima da odmah po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo dobiju adekvatne informacije o turističkoj ponudi koje nudi grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina“ – izjavio je direktor Bajić.
  Prvi turistički informativni centar Turističke zajednice KS na sarajevskom aerodromu, koji je ujedno i prvi TIC otvoren na aerodromu u Federaciji BIH, ima izuzetno značajnu ulogu sa aspekta pružanja kvalitetnih informacija o turističkim atrakcijama, kulturno-historijskim znamenitostima, outdoor aktivnostima i drugim informacijama koje su predmet interesovanja turista, a u cilju izgradnje pozitivnog imidža Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine. Cilj je turistima koji dolaze iz cijelog svijeta približiti turističku ponudu, omogućiti direktan pristup informacijama kroz digitalne i printane promotivne materijale i osigurati ugodan i ispunjen boravak u Kantonu Sarajevo. Pored navedenog, planirano je anketiranje posjetilaca TIC-a radi prikupljanja informacija o interesovanjima i očekivanjima turista, što će predstavljati osnov za poduzimanje aktivnosti na prilagođavanju turističke ponude Kantona Sarajevo stvarnim potrebama, a u cilju razvoja i unaprijeđenja usluga u turizmu.
  TIC na sarajevskom aerodromu radit će svaki dan, a radno vrijeme bit će prilagođeno zimskom i ljetnom redu letenja.

   

  Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.