Održan 4. transnacionalni projektni sastanak u sklopu Danova projekta

  Predstavnici Međunarodnog aerodroma Sarajevo učestvovali su na 4. transnacionalnom projektnom sastanku u okviru Danova projekta, održanom u Budimpešti u Mađarskoj.

  Voditelj projekta u ime Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Berin Riđanović učesnicima je prezentovao dosadašnje rezultate u odnosu na zadnji sastanak, kao i naredne planove tima te informisao partnere projekta da je sadržaj web stranice Međunarodnog aerodroma Sarajevo, prilagođen potrebama slijepih i slabovidnih osoba. U sklopu projekta održan je i trening menadžment osoblja kao i obilazak Aerodroma u Budimpešti.

  Početkom oktobra u Sarajevu će se održati trening osoblja od strane Udruženja slijepih Republike Hrvatske.

  Cilj DANOVA projekta jeste poboljšanje pristupačnosti putovanja za slijepe i slabovidne osobe razvijanjem novih usluga i kompetencija kako bi im se omogućio potpun pristup svim uslugama i informacijama o prijevozu. Projekt u trajanju od 30 mjeseci (01.07.2020. – 31.12.2022.) i sa ukupnim proračunom od 2.192.546,66 EUR povezuje partnere iz devet različitih zemalja koje su motivisane da zajedno sarađuju, kako bi infrastrukturu prijevoza učinile više pristupačnom.

   

  Ova stranica koristi kolačiće. Kolačići se koriste za poboljšanje korisničkog iskustva i funkcionalnosti stranice.