Studenti Građevinskog fakulteta u posjeti sarajevskom aerodromu

Studenti Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu boravili su ovih dana u fakultativnoj posjeti Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Bila je to prilika da se upoznaju sa razvojnim projektima koji se trenutno izvode na ovom aerodromu, konkretno sa radovima na proširenju platforme za parkiranje zrakoplova, čiji će se kapacitet finalizacijom ovog projekta povećati za 60%.

Građevinski inžinjeri Sektora za razvoj, tehniku i standardizaciju Međunarodnog aerodroma Sarajevo upoznali su studente sa trenutnim radovima na platformi i samim procesom proširenja prostora za parkiranje zrakoplova.

Ovakve posjete za Međunarodni aerodrom Sarajevo kao društveno odgovornu kompaniju su od velikog značaja. Riječ je o prezentaciji mogućnosti koje ova kompanija pruža mladim talentima, motivaciji za rad u BH kompanijama, percepciji da je i u BiH moguće naći prostor gdje će mladi ljudi moći iskazati svoj talenat, plasirati ideje ali i dobiti priliku za povezivanje sa drugim stručnjacima u avioindustriji i uspostavljanje vrijednih kontakata.

Na kraju posjete studenti su izrazili zahvalnost osoblju Međunarodnog aerodroma Sarajevo na prenesenom znanju i iskustvu koje su stekli i koje će moći iskoristiti u svom daljnjem obrazovanju i profesionalnom usavršavanju.