>

12.04.2013 Uskoro promotivni let iz BiH za Moskvu

U sklopu Međunarodnog sajma gospodarstva  'Mostar 2013' jučer je održan sastanak o uspostavi direktne  linije Sarajevo-Moskva, te kasnije Mostar-Moskva i Banja Luka-Moskva.


 

Sastanak je organizovan od strane Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Ministarstva okoliša i turizma FBiH  i Ministarstva prometa i komunikacija FBiH.


Sastanku su prisustvovali ministar komunikacija i prometa BiH Damir Hadžić, ministrica okoliša i turizma FBiH, Branka Đurić, ministar prometa i komunikacija FBiH, Enver Bijedić , direktori zračnih luka Sarajevo, Mostar i Banja Luka, te direktor avio kompanije Moskovia airlines Mikhail Alekseev sa saradnicima.


Direktor  Međunarodnog aerodroma Sarajevo, gospodin  Ivan Veličan,  kazao je kako će Moskovija airlines imati punu tehničku i marketinšku podršku , te je pozvao predstavnike ruske avio kompanije u posjet Sarajevu, na nastavak pregovora, gdje bi se mogli ostvariti jos konkretniji dogovori  vezani za uvođenje linije Sarajevo-Moskva.

 

 

Na sastanku je zaključeno kako BiH postaje sve zanimljivija turistička destinacija Rusima i da se svi u Federaciji trude da se postigne što veći napredak kada je u pitanju razvoj turizma.


Ministrica Branka Đurić najavila je promotivni let prema Moskvi iz BiH već u mjesecu maju ili junu.

 
Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji