>

10.07.2013 Sarajevski aerodrom nastavlja trend uspješnog poslovanja

 

Međunarodni aerodrom Sarajevo već godinama uspješno posluje, a trend uspješnog poslovanja nastavio je i u 2013.  godini.

 

U izvještaju za prvo polugodište tekuće godine, zabilježen je rast prihoda u svim profitnim centrima

( cargo, trgovina, ugostiteljstvo, komplementarne usluge, a najznačajniji porast zabilježen je u našoj primarnoj djelatnosti - prihvatu i otpremi putnika i zrakoplova.

 

U prvih šest mjeseci ove godine, zabilježen je broj od 303.829 putnika, što je za 15% više u odnosu na isti period prošle godine!

Broj aviooperacija je dostigao brojku od 2.603, što je za 2% više u odnosu na isti period prošle godine!

 

Rast broja putnika očekuje se i u narednom periodu jer je u tijeku ljetna sezona kada se povećava i broj letova. Tokom ljetne sezone na Aerodromu Sarajevo saobraća 10 redovnih avio-kompanija, među kojima su i tri niskobudžetne, te veliki broj čartera, koji putnike prevoze na neke od najatraktivnijih turističkih destinacija.

 

Kada je u pitanju uvođenje novih linija, aviokompanije, kako redovne tako i niskobudžetne, iskazuju interes za letove prema Sarajevu, a Aerodrom Sarajevo je uvijek otvoren za saradnju i pružanje  podrške, posebno one u vidu podsticajnih cijena za uvođenje novih linija.

 

Kako Međunarodni aerodrom Sarajevo kontinuirano radi na podizanju kvaliteta svojih usluga, odnedavno se može pohvaliti i preuređenim restoranom „Aerodrom“  čija su vrata za sve posjetioce otvrena od 7 do 22 sat. Restoran osim raznovrsne kulinarske ponude svojim posjetiocima pruža i jedinstven pogled na aerodromsku pistu.

 

Novina na Sarajevskom aerodromu je i preuređeni Busniess salon, moderno  i savremeno tehnološki opremljen, namjenjen da svojim korsnicima pruži vrhunski ugođaj i udobnost.

 

Kako bi opravdao povjerenje svojih dugogodišnjjih korisnika, ali i onih koji će to tek postati, Međunarodni aerodrom Sarajevo će i dalje kontinuirano raditi na unapređivanju i poboljšanju kvaliteta svojih usluga u skladu sa visokim svjetskim standardima.

 

 

.

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji