>

06.03.2014 FIFA trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva stigao u Sarajevo

Autentični trofej Svjetskog fudbalskog prvenstva danas je u poslijepodnevnim satima specijalnim Coca Cola avionom sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo.


 

Predsjednik Predsjdništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić je svečano je otkrio pehar i postao jedini građanin naše zemlje koji je imao čast da dotakne pehar.


 

''Drago mi je što mogu biti dio događaja koji u BiH donosi dio dobre atmosfere i energije, drago nam je što smo dio prvenstva koji će ove godine ujediniti svijet u ljubavi i strasti koju nudi fudbal. Shvatio sam da sam jedini građanin države koji može dotaći ovaj trofej, a to mi predstavlja veliku privilegiju, nadam se da će se i naši Zmajevi donijeti taj trofej u našu zemlju'', kazao je Komšić.

Medijma se i obratio predstavnik krovne fudbalske institucije. 

''Velika čast i zadovoljstvo u ime FIFA biti ovdje, prvi put u historiji Bosna se i Hercegovina plasirala na SP znamo da među navijačima vlada velika radost, ovaj trofej ujedinuje ljude i inspiriše djecu da sanjaju, da se bave sportom i da jednog dana igraju u reprezentaciji i zašto da ne podigrnu ovaj trofej u ime svoje zemlje, svim navijčima koji su se žrtvovali, znamo da putuju dugo kako bi bodrili svoj nacionalni tim, svi ćete u naredna dva dana moći osjetiti magiju i čaroliju koju nodi ovaj trofej'', rekao je Beck Odriozol.

 Predsjenik NFS BiH Elvedin Begić se zahvalio FIFA i Coca Coli

''Na početku ću se zahvaliti FIFA i Coca Cola što su omogučili da je trofej u našoj zemlji, ove godine živimo svoj san što je posebna za sve nas, fudbal je nepredvidia igra, molim vas da svi zajedno u narednom periodu navijamo za naše fudbalere, nadam se da nas Zmajevi mogu iznenaditi u Brazilu. Ovo je jedan događaj koji će poslije našeg plasmana na sP ući u historiju naše zemlje'', dodao je Begić. 

 Bosna i Hercegovina je jedna od 53 nove zemlje koje će pehar posjetiti u sklopu turneje. Trofej težak nešto više od šest kilograma moći ćete pogledati u petak i subotu u dvorani Mirza Delibašić.

 Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji