>

27.05.2014 Ispratili smo Zmajeve na Svjetsko prvenstvo!

Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana svečana press konferencija, povodom odlaska fudbalske reprezentacije BiH u Sjedinjene Američke Države, gdje će odigrati pripremne utakmice za Svjetsko prvenstvo u Brazilu od 12. juna do 13. jula 2014. godine.

 Novinarima se prvi obratio predsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Elvedin Begić koji je rekao da je ovo još jedan historijski korak. On je rekao da istovremeno osjećaju ponos zbog odlaska na SP i bol zbog stradalih u poplavama.


"Pokušavamo da na svaki način podržimo te ljude i ovim korakom na SP naši najbolji ambasadori učinit će sve da svijet ne zaboravi te ljude. Ovi igrači zaslužili su da ih podržimo. Zaželimo im sreću u Brazilu", rekao je Begić.


Selektor Sušić je rekao da nije očekivao ovoliki broj novinara te konstatovao da je većina igrača potpuno spremna za SP koje za njih može početi već sutra. Popularni Pape je rekao da ima određenih problema s lakšim povredama nekoliko igrača i da je jedina ozbiljnija povreda Ermina Bičakčića. Ipak, Sušić se nada da će pouzdani stoper biti zdrav do početka Mundijala.


"Atmosfera je bila izvanredna. Momci su fenomenalno radili i pred vama ovdje insistiram da nastave ovako, u što ne sumnjam. Oni su ozbiljni i ambiciozni. Nećemo razočarati na SP", rekao je Sušić.


Kapiten Emir Spahić je rekao da je zadovoljan atmosferom  i treninzima na pripremama.


"Odlazimo iz Bosne, ali Bosnu nosimo sa sobom", rekao je Spahić i naglasio kako je bilo sve teško proživljavati zbog poplava i stradalih te kako je to motiv više da budu još bolji na nastupima u Brazilu.

 


 

 


 

 Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji