>

26.01.2015 Održana godišnja konferencija za novinare

Danas je na Međunarodnom aerodromu Sarajevo održana konferencija za novinare povodom uspješne poslovne godine.

Generalni direktor Veličan Ivan izrazio je zadovoljstvo uspješnom poslovnom 2014. godinom u kojoj je Međunarodni aerodrom Sarajevo obilježio 45. godina postojanja, a u okviru obilježavanja ove značajne godišnjice pripremljena je i izdata Monografija sa mnoštvom činjenica o Međunarodnom aerodromu Sarajevo te služi kao svojevrstan podsjetnik na razvojni put naše kompanije.
Govoreći o planovima Međunarodnog aerodroma Sarajevo za 2015. godinu, prvenstveno je naglasio nastavak trenda uspješnog poslovanja.

 

„To ćemo ostvariti, između ostalog, otvaranjem novih linija koje planiramo u godini koja je pred nama, što će rezultirati i povećanjem prometa. Poslovni planovi za naredni period podrazumijevaju i ulaganja u infrastrukturu, odnosno, proširenje kapaciteta dolaznog gate-a i prostora pasoške kontrole u odlasku u terminalu B, podizanje nivoa sigurnosti putnika, aviona, objekata, prtljaga i robe.

Direktor Veličan je naglasio je da uspješnim poslovnim rezultatima svakako doprinosi i uvođenje novih linija.S tim u vezi danas sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo redovno operira jedanaest aviokompanija te dodatan, veći, broj čarter letova.Tokom 2014. godine uvedena je redovna direktna linija Sarajevo-Dubai, a tokom proljeća ove godine sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo počinju redovni letovi za Zurich i Genevu respektabilne kompanije Swiss.

 Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji