>

02.06.2015 Obavještenje za putnike

Poštovani korisnici,

obavještavamo Vas da će dana 06.06.2015. Međunarodni aerodrom Sarajevo biti otvoren po redovnom radnom vremenu, 05:00-23:00, te da će svi predviđeni letovi biti realizovani u skladu sa važećim redom letenja.

 

Molimo putnike da imaju na umu povremene blokade gradskih saobraćajnica te da ranije nego inače, krenu prema Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

 

Također, molimo putnike da ne dolaze svojim privatnim vozilima jer će biti onemogućeno parkiranje i zadržavanje vozila na aerodromskom parkingu. Naglašavamo da će biti omogućen pristup vozilima samo za iskrcavanje putnika na mjestima predviđenim za tu svrhu a ista će biti označena odgovarajućim znakovima. Za dolazak na aerodrom preporučujemo alternativne pravce (Dobrinja i Aerodromsko naselje), s obzirom da će glavne saobraćajnice, koje su predviđene za kretanje delegacije Svetog Oca, biti zatvorene.

Ulaz u zgradu Međunarodnog aerodroma Sarajevo će biti omogućen samo putnicima, dok pratnja i posjetioci neće moći pristupiti zgradi aerodroma.

 

Na licu mjesta će biti raspoređeno osoblje Granične policije i Međunarodnog aerodroma Sarajevo koje će biti na raspolaganju svim putnicima za asistenciju bilo koje vrste.

Unaprijed se zahvaljujemo na razumijevanju i saradnji svim korisnicima naših usluga u želji da posjeta Svetog Oca prođe u najboljem redu.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji