>

30.05.2016 Međunarodni aerodrom Sarajevo podržao projekat „Druga nacionalna sesija- Sarajevo 2016“

U Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine, 22. maja, održana je generalna skupština projekta „Sarajevo 2016“, organiziranog od strane Evropskog parlamenta mladih u BiH.

 


 

Generalna skupština organizovana je u sklopu projekta „Druga nacionalna sesija (Sarajevo 2016)“ od strane Europskog parlamenta mladih u BiH, na kojoj je više od 1000 učesnika imalo priliku predstaviti vlastita rješenja aktuelnih ekonomskih i socijalnih problema o kojima su diskutirali i istraživali za vrijeme trajanja sesije.

 

 

Sarajevo 2016 je integrativni četverodnevni događaj koji se ove godine održao od 19. do 22. maja u Sarajevu, te se bazira na simulaciji rada Evropskog parlamenta. Učesnici su imali priliku razgovarati i informirati se o temama poput digitalizacije demokratskog procesa, problemima koji su posljedica regionalizacije pojedinih evropskih zemalja, o suzbijanju nasilja nad ženama i o evroatlanskim integracijama BiH.

 

 

Evropski parlament mladih (EYP) je nestranačka i neovisna organizacija koja nudi programe za obrazovanje mladih evropskih građana. Misija organizacije je podrška razvijanju društvene svijesti i građanske odgovornosti kod mladih, kroz uključivanje u programe EYP-a.

 

Projekat “Druga Nacionalna sesija (Sarajevo 2016)“ je pod pokroviteljstvom Švicarske Ambasade, a svoj doprinos, kao partner u projektu, pružio je i Međunarodni aerodrom Sarajevo, koji kao društveno odgovorna kompanija već godinama pruža podršku različitim razvojnim projektima iz oblasti sporta, kulture i obrazovanja.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji