>

03.06.2016 USKORO ZAVRŠETAK RADOVA NA OPTIMIZACIJI TERMINALA B: Veći komfor i bolja usluga za putnike Međunarodnog aerodroma Sarajevo

U skladu sa očekivanim rastom prometa, na Međunarodnom aerodromu Sarajevo u posljednjih nekoliko mjeseci radi se na preuređenju postojećih kapaciteta, kako bi se putnicima i ostalim korisnicima pružila što kvalitetnija usluga. 

Optimizacija prostora u Terminalu B je u tijeku, te se radi na širenju kapaciteta u svrhu povećanja broja šaltera za registraciju putnika i prtljaga, sa 12 na 15, što će povećati brzinu njihovog procesuiranja.

 

 

Preuređenje dolazećeg gate-a je već u završnoj fazi, a njegova površina sada je veća za 70%, čime je otklonjen problem zadržavanja putnika na pasoškoj kontroli.

 

 

U sklopu preuređenja urađena je rekonfiguracija trake za prtljag, što će rezultirati bržem i efikasnijem procesuiranju putnika i u ovom segmentu.

 

 

Kako bi putnicima u slobodnoj zoni kretanja omogućili jednostavniji pristup carini, u prizemlju Terminala B smješten je šalter carine, kojem putnici mogu nesmetano pristupiti, a šalter informacija premješten je na novu lokaciju, te se sada nalazi na vidljivijem mjestu za putnike, odnosno preko puta ulaza u terminalnu zgradu.

 

 

U narednom periodu planirana je gradnja brze izlazne rulnice, koja će doprinijeti povećanju kvaliteta saobraćanja zrakoplova, ali i proširenje parking prostora.

 

Kao jedan od najvećih i najzahtjevnijih projekata izdvajamo i rekonstrukciju piste.

 

Pred Međunarodnim aerodromom Sarajevo i dalje stoje zahtjevni i ambiciozni projekti, kao što su, izgradnja ekskluzivnog VIP lounge-a, te rekonstrukcija Restorana Aerodrom i mnogi drugi.

 

Svi ovi projekti imaju za cilj opravdati povjerenje putnika, kojih ove godine očekujemo u rekordnom broju, kao i povjerenje naših dugogodišnjih i budućih poslovnih partnera.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji