>

09.06.2016 Dogovoren nastavak primanja lijekova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavit će primati lijekove i medicinska sredstva, dogovoreno je na sastanku predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, Ministarstva komunikacija i prometa BiH, Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH, Uprave za indirektno oporezivanje BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i predstavnika J.P. Međunarodni aerodrom Sarajevo.

 

 

Zaključeno je da će Međunarodni aerodrom Sarajevo nastaviti primati lijekove i medicinska sredstva isključivo za pošiljaoce za koje je ovlašteni špediter prethodno, pismeno potvrdio J.P. Međunarodnom aerodromu Sarajevo termin leta kojim pošiljka dolazi, kao i da može osigurati termin carinjenja i preuzimanja pošiljke. 


Rokovi su do 48 sati u spremnicima dobavljača, za lijekove i medicinska sredstva koji zahtijevaju uslove čuvanja na sobnoj temperaturi ili koji ne zahtijevaju posebne uslove čuvanja te do 12 sati u spremnicima dobavljača, za lijekove i medicinska sredstva koji zahtijevaju posebne uslove čuvanja.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji