>

23.06.2016 V.D. DIREKTORA MEĐUNARODNOG AERODROMA SARAJEVO, ARMIN KAJMAKOVIĆ UGOSTIO PREDSTAVNIKE AMBASADE NR KINE: Kineske kompanije zainteresovane za ulaganje u Međunarodni aerodrom Sarajevo

V.d. direktora Međunarodnog aerodroma Sarajevo, Armin Kajmaković je u srijedu, 22.06. u radnu posjetu primio otpravnicu poslova Ambasade NR Kine, gđu. Li Yujie i prvog sekretara g. Guo Zhijia.

 

 

G. Kajmaković je izrazio dobrodošlicu gostima, te im prezentovao kapacitete i potencijale Sarajevskog aerodroma. Prisutni su se osvrnuli i na ambiciozne razvojne planove, te pozitivne poslovne rezultate, koje Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi u tekućoj poslovnoj godini.

 

Gđa. Li prenijela je interes renomiranih kineskih kompanija za eventualno učešće u investicionim projektima aerodroma, a u kontekstu sve intenzivnije ekonomske i privredne saradnje Kine i Bosne i Hercegovine.

 

Kajmaković je izrazio zadovoljstvo na interesu, naglasivši otvorenost Međunarodnog aerodroma Sarajevo za saradnju, potencirajući činjenicu da bi se ista mogla ostvariti u fazi budućih značajnih investicija, koje će se realizirati nakon provođenja međunarodnih tendera na kojima će moći učestvovati i zainteresirane kineske kompanije. Istovremeno, izražena je spremnost Međunarodnog aerodroma Sarajevo za pružanje svih potrebnih informacija u domenu prihvata i otpreme zrakoplova političkih, poslovnih i privrednih delegacija iz Kine.

 

Predstavnici Ambasade zahvalili su se g. Kajmakoviću na prijemu, izrazivši želju za konkretizaciju  saradnje kineskih kompanija sa Međunarodnim aerodromom Sarajevo.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji