>

06.07.2017 Novi zapovjednik Nato štaba Sarajevo uručio zahvalnicu direktoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Novi zapovjednik NATO štaba Sarajevo, brigadni general Robert Huston, posjetio je Međunarodni aerodrom Sarajevo, te je direktoru aerodroma Arminu Kajmakoviću uručio povelju-zahvalnicu za izuzetnu podršku koju direktor i cjelokupno osoblje aerodroma pružaju NATO  štabu svih ovih godina.
General Huston i direktor Kajmaković poseban su akcenat stavili na pitanja avio prometa, s obzirom da je general Huston pilot sa više od 4000 sati leta. Stoga je general Huston iskazao posebno zanimanje  za razvojne projekte, povijest, te aktualnosti vezane za Međunarodni aerodrom Sarajevo. 
Direktor Kajmaković je generala Hustona upoznao sa planovima vezanim za proširenje pristanišne zgrade Terminala B, novim linijama i aviokompanijama, ambicioznim razvojnim planovima, te pozitivnim poslovnim rezultatima, koje Međunarodni aerodrom Sarajevo proteklih godina bilježi.
Direktor Kajmaković poželio je generalu Hustonu dobrodošlicu u Bosnu i Hercegovinu i uspjeh u budućem radu, te istakao da će Međunarodni aerodrom Sarajevo ostati u cjelosti posvećen daljem jačanju suradnje sa NATO štabom Sarajevo.

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji