>

13.07.2017 Wataniya Airways povezala Sarajevo i Kuwait City

Zrakoplov kuvajtske aviokompanije Wataniya Airways danas je po prvi put sletio na Međunarodni aerodrom Sarajevo, na liniji kojom je ova aviokompanija povezala glavne gradove naše zemlje i Kuvajta. 
Redovni letovi ove aviokompanije odvijat će se na relaciji Kuwait City – Sarajevo tijekom cijele godine dva puta tjedno, četvrtkom i nedjeljom, a zbog velikog interesovanja putnicima će tijekom mjeseca kolovoza na raspolaganju biti i dodatni let utorkom. Letovi će se obavljati modernim zrakoplovom Airbus A320-200 koji ima kapacitet 120 putnika u ekonomskoj i 12 putnika u biznis klasi.
Karte za sve letove već se mogu rezervirati na zvaničnoj internet  stranici aviokompanije:  https://www.wataniyaairways.com/.
Wataniya Airways je već peta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosu jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji