>

24.07.2017 Međunarodni aerodrom Sarajevo posjetili doktoranti Tehničkog univerziteta Darmstadt iz Njemačke

Međunarodni aerodrom Sarajevo posjetila je danas međunarodna grupa studenata, od  kojih je veliki broj doktoranata i profesora sa Tehničkog univerziteta Darmstadt iz Njemačke. S obzirom da je riječ o polaznicima Instituta za promet, koji je podjeljen na tri katedre: cestogradnja, željeznice i projektiranje prometnih veza, poseban interes su iskazali za  infrastrukturne projekte, te skoro  proširenje Terminala i rekonstrukciju piste.  
Kako je riječ o jednom od vodećih Univerziteta u Europi na polju građevinarstva, njihov  posjet će rezultirati znanstvenim i istraživačkim projektima, koji će nesumnjivo biti od koristi  i građevinskim stručnjacima prilikom proširenja sarajevskog aerodroma.  
Proširenje Terminala B posebno je interesantno sa znanstvenog stanovišta, jer je riječ o izuzetno izazovnom projektu, s obzirom da prilikom izvođenja radova ne smije doći do  zastoja u odvijanju avio prometa, odnosno kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
Međunarodni aerodrom Sarajevo suradnji sa akademskim institucijama u zemlji i inozemstvu pridaje veliki značaj, te ovaj posjet predstavlja dodatnu potvrdu opredijeljenosti za obostranu razmjenu iskustava, te implementiranje znanja i ideja stručnjaka sa Tehničkog Univerziteta Darmstadt, ali i znanja i iskustava zaposlenika sarajevskog aerodroma. 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji