>

22.08.2017 Rukovodstvo Granične policije BiH održalo sastanak sa direktorom Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić, zamjenik direktora Zijad Srabović, pomoćnik direktora za organizaciju i operacije Slobodan Krstić i komandir Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo Munib Čorbić  posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo, gdje su održali radni sastanak s direktorom aerodroma  Arminom Kajmakovićem.
S obzirom na izuzetno povećan promet tijekom ljetnih mjeseci i rekorde koje sarajevski aerodrom bilježi iz mjeseca u mjesec,  direktori su se složili da upravo  zahvaljujući izuzetnom radnom angažmanu zaposlenika aerodroma i Granične policije BiH, sve  protiče bez ikakvih problema i prevelikih gužvi.

 


Direktor Kajmaković upoznao je direktora Galića sa svim predstojećim infrastrukturnim projektima, odnosno projektima proširenja sarajevskog aerodroma, a kojim će se povećati i prostorni  kapaciteti za potrebe rada jedinice Granične policije BiH na aerodromu Sarajevo.
Radi se o izuzetno kompleksnom i izazovnom projektu, posebno uzimajući u obzir da izvođenje radova na proširenju pristanišne zgrade ne  smije utjecati na redovno obavljanje avio-operacija, odnosno da nema kašnjenja ili eventualnih prekida u radu.
Direktor Granične policije BiH obećao je  podršku zbog povećanja frekvencije letova i putnika na sarajevskom  aerodromu širenjem kapaciteta i angažiranjem većeg broja izvršitelja u JGP Aerodrom  Sarajevo.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji