>

31.10.2017 Na Međunarodni aerodrom Sarajevo sletio prvi zrakoplov Qatar Airwaysa iz Dohe

Zrakoplov Qatar Airways-a iz Dohe sletio je danas na Međunarodni aerodrom Sarajevo,gdje je pozdravljen tradicionalnim vodenim pozdravom.Letovi na novouspostavljenoj liniji ka glavnom gradu BiH odvijat će se četiri puta tjedno i to nedjeljom, utorkom, srijedom i petkom.
Putnike će iz Dohe u Sarajevo i nazad prevoziti Airbus A320 koji ima 12 sjedišta u poslovnoj i 132 sjedišta u ekonomskoj klasi.Pored bogate gastronomske ponude, putnici će imati pristup vrhunskom sistemu zabave, koji nudi najnovija izdanja filmova, TV serija, muziku, igre, te brojne druge sadržaje.
Zrakoplovna  veza između Sarajeva i Dohe znatno će olakšati putovanja u Katar sve većem broju državljana BiH koji žive i rade u ovoj zemlji. Pored jačanja poslovnih veza, uvođenjem leta Doha-Sarajevo značajno će se povećati broj turističkih posjeta našoj zemlji. Konačno, ova linija će omogućiti putnicima iz Sarajeva da se sa samo jednim presjedanjem kroz centar Qatar Airways-a -- Hamad International Airport -- spoje sa više od 150 destinacija širom svijeta, od Sjeverne i Južne Amerike, Azije do daleke Australije.
Qatar Airways je nacionalna aviokompanija države Katar i jedna je od najbrže rastućih aviokompanija na svijetu. Kompanija posluje 20 godina i posjeduje najmlađu flotu na svijetu te leti u više od 150 biznis i turističkih destinacija na šest kontinenata.
Qatar Airways je već šesta aviokompanija koja je ove godine započela operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, čime najveći aerodrom u našoj zemlji nastavlja impresivan rast na svim poljima, a što direktno doprinosu jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji