>

01.11.2017 Međunarodni aerodrom Sarajevo certificiran prema najnovijim standardima

Sveobuhvatni napori menadžmenta i uposlenika J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o. Sarajevo na implementaciji vrhunskih svjetskih standarda i poboljšanju kvalitete usluga, rezultirali su uspješno okončanim procesom certifikacije po međunarodnim ISO standardima. Naime, u protekla 2 dana na Aerodromu Sarajevo boravili su auditori ovlaštene certifikacijske kuće TÜV Nord Croatia koji su po završenoj inspekciji konstatirali da ne postoji niti jedna neusklađenost u domenu implementiranog sistema upravljanja kvalitetom, sistema okolinskog upravljanja i sistema upravljanja sigurnošću informacija.
Potvrđena je izuzetno kvalitetna implementacija ovih procesa u praksi, a sve po zahtjevima koji se postavljaju ISO standardima 9001:2015 (Sistem upravljanja kvalitetom), 14001:2015 (Sistem okolinskog upravljanja) i 27001:2013 (Sistem upravljanja sigurnošću informacija).
Tako je J.P. Međunarodni aerodrom „SARAJEVO“ d.o.o.,  postao jedan od prvih privrednih subjekata u BiH koji radne procese u potpunosti prilagođava zahtjevima najnovijih međunarodnih normi.

Certifikat o usklađenosti sa najnovijim međunarodnim standardima dodatni je poticaj za Međunarodni aerodrom Sarajevo da nastavi sa politikom ulaganja u razvoj preduzeća kako bi se uzlazna putanja u nivou  pruženih usluga i pozitivan trend poslovanja i dalje nastavili.  


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji