>

28.11.2017 Dina Ćerić je 900.000. putnica u 2017. godini na Međunarodnom aerodromu Sarajevo

Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je ispratio svoju 900.000-tu putnicu u 2017. godini, što predstavlja rekordan broj putnika u jednoj kalendarskoj godini na najvećem i najfrekventnijem aerodromu u Bosni i Hercegovini.
Dina Ćerić  koja je otputovala za Dohu,  avio kompanijom Qatar Airways, jubilarna je  putnica.

 

Direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo Armin Kajmaković jubilarnoj putnici uručio je poklon-bon za kupovinu u Duty free-bescarinskoj prodavnici , a besplatnu povratnu kartu na bilo kojoj relaciji   avio kompanije Qatar Airways, putnici je uručio predstavnik ove kompanije Boris Žutić.

 

 

 

Direktor Kajmaković je naglasio da je ovo značajan rekord za Međunarodni aerodrom Sarajevo, ali je istovremeno samo jedan od pokazatelja ogromnog rasta u ovoj godini. Dodao je da će se uvođenjem novih linija već početkom iduće godine, ovaj rast  sigurno nastaviti, te da u idućoj godini očekujemo i milijunitog putnika.
Direktor se zahvalio svim zaposlenicima Međunarodnog aerodroma Sarajevo i svim aviokompanijama koje lete sa aerodroma Sarajevo, na uloženom trudu i angažmanu koji je omogućio da se dostigne rekord od 900.000 putnika.

 

 

 

Komercijalni menadžer Qatar Airwaysa Boris Žutić je istaknuo da je posebna čast i zadovoljstvo da je 900.000. putnik koji je prošao kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo upravo putnik Qatar Airwaysa.
“Treba napomenuti i da je Qatar Airways tek prije mjesec dana imao prvi let ka Sarajevu i time ispunio potražnju svojih putnika koji su željeli da lete direktno za BiH. Uspotavljanjem letova za Sarajevo direktno potpomažemo lokalnu turističku industriju i omogućavamo joj da raste", rekao je Žutić.
Pozvao je putnike da posjete Dohu ili neku drugu od 150 destinacija na koje leti ova aviokompanija kako bi proširili svoje vidike.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji