>

06.02.2018 Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka grada Sarajeva promiču kulturu čitanja

Na zadovoljstvo brojnih putnika, JU Biblioteka grada Sarajeva još su jednom dopunile fond Bookcrossing punktova na Međunarodnom aerodromu Sarajevo sa zanimljivim naslovima na odlazećim gate-ovima. Među knjigama  su neki od najpopularnijih naslova, poput serijala Harry Potter, romani Dan Brown-a i brojne druge.  

 
Kako bi  obogatili ponudu za svoje  putnike, ali i doprinjeli širenju kulture čitanja, knjige su u nekoliko navrata donirali i sami zaposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Podsjećamo da su Međunarodni aerodrom Sarajevo i JU Biblioteka Sarajeva prije godinu dana pokrenuli zajednički kulturni projekt – Bookcrossing, koji je već odavno popularan na aerodromima širom svijeta, a kako bi putnicima ponudili što bolju uslugu prilikom čekanja na let i doprinjeli promicanju kulture i na ovaj način.

Putnici, čekajući na svoj let mogu uživati čitajući knjige, ponijeti ih sa sobom u zrakoplov, te potom ostaviti na nekom drugom Bookcrossing punktu, na bilo kojem drugom aerodromu u svijetu. Putnici također ovdje mogu i ostavljati svoje knjige, odnosno knjige s drugih aerodroma.Knjige su dostupne na više svjetskih jezika, na službenim jezicima u BiH, te su prilagođene svim uzrastima.

Ova "leteća knjižara" dio je globalnog projekta Bookcrossing -"Flying book" u koji se uključio Međunarodni aerodrom Sarajevo, kao prvi takav aerodrom u BiH, a s krajnjim ciljem širenja kulture čitanja.

Osnova bookcrossinga je uvjerenje da bi knjiga trebala biti slobodna, a ne zatočena na polici gdje je dostupna samo rijetkima.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji