>

24.03.2018 Skandinavska aviokompanija SAS uvela direktnu liniju Kopenhagen-Sarajevo

Aviokompanija SAS Scandinavian Airlines otpočela je danas letove na direktnoj liniji  Kopenhagen-Sarajevo-Kopenhagen.
Letovi će se obavljati u periodu između 24. marta i 29. septembra 2018. godine.
Nakon inauguralnog leta, SAS Scandinavian Airlines će za potrebe ove linije koristiti moderni zrakoplov Airbus A320 sa 168 mjesta, kao i Airbus A320neo sa 174 mjesta.
Današnji let iz Kopenhagena prema Sarajevu, prvi na ovoj liniji, je bio  u cjelosti popunjen, što potvrđuje veliku zainteresiranost putnika.
Avio karte Sarajevo-Kopenhagen mogu se rezervirati i kupiti putem šaltera prodaje karata Međunarodnog aerodroma Sarajevo  ili  putem web stranice Scandinavian Airlines  www.flysas.com.
Linija je od posebnog značaja za naše građane u Danskoj i Švedskoj, ali i za turiste iz ovog dijela Europe koji sve više posjećuju našu zemlju. Cijene karata variraju ovisno od slobodnih mjesta i datuma rezervacije, odnosno putovanja, ali  početna cijena povratne karte se kreće već od  170 EUR.
SAS Scandinavian Airlines je najnovija u nizu aviokompanija sa kojima je Međunarodni aerodrom Sarajevo uspostavio suradnju u proteklom periodu, čime se nastavljalju ostvarivati pretpostavke za rekordan broj putnika, avio operacija, te kargo prometa i u ovoj godini, što sve doprinosi razvoju turizma i jačanju ekonomske slike Sarajeva, Federacije BiH i cijele Bosne i Hercegovine.

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji