>

11.04.2018 Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru


Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine sudjeluje na 21. Međunarodnom sajmu gospodarstva, koji će trajati  do 14.04.2018.
Na mostarskom sajmu predstavit će se više od 800 izlagača iz dvadesetak zemalja.

 

U okviru sajma održat će se i dvije podsajamske manifestacije Sajam turizma i Sajam knjige i grafičke industrije, kao i brojne tematske konferencije, forumi, stručni skupovi i B2B razgovori.

 


Učešće Međunarodnog aerodroma Sarajevo je u okviru domena Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, a s obzirom da učestvuju i drugi aerodromi iz BiH i regiona, te ostali poslovni subjekti koji se bave  prevozom roba,  posebna pozornost stavljena je na usluge u zračnom prometu i prevoz roba zračnim putem.
Međunarodni aerodrom Sarajevo  predstavit će ovaj put   brojnim posjetiteljima i poslovnim partnerima svoje cargo usluge i s tim u vezi,  rashladnu komoru čija se završetak izgradnje očekuje ovih dana, a koja će znatno  olakšati  izvoz kvarljive robe. Kapaciteta  rashladne komore je 80 tona, odnosno 64 euro palete, a površina 230 metara kvadratnih. Ona će biti multifunkcionalna, što znači da će u prostoru komore biti osiguran temperaturni režim od 0 do 5 stupnjeva za transport i skladištenje robe, ali i režim takozvane ambijentalne temperature od 15 do 25 stupnjeva.Kada se isključi temperatura, komora će  služiti  i kao skladište.

 

 

Za sve one koji  posjete naš štand pripremili smo i male poklone: promotivni materijal, monografije Međunarodnog aerodroma Sarajevo i brojne druge...

Međunarodni aerodrom Sarajevo predstavlja ne samo glavnu vezu Bosne i Hercegovine sa ostatkom svijeta, već sve više postaje prepoznatljiv brend na domaćoj i međunarodnoj sceni. Prošle godine opsluženo je  više od 950.000 putnika,a već ove godine očekujemo našeg prvog milijunitog putnika.
Međunarodni aerodrom Sarajevo izuzetno je značajan i za ostale grane gospodarstva u Bosni i Hercegovini.Turizam je jedna od gospodarskih grana koja ima izuzetno širok dijapazon koristi, tako da će povećan protok turista preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo imati pozitivne učinke na niz gospodarskih sektora u našoj zemlji.

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji