>

13.04.2018 Uspješno implementiran novi sistem Res2/Iport DCSMeđunarodni aerodrom Sarajevo uspješno je implementirao novi sistem za kontrolu odlazaka zrakoplova, putnika i stvari Res2/Iport DCS. Migracija sa prethodnog sistema HP DCS na novi sistem,  predstavljala je izuzetno  kompleksan zadatak  koji je uključivao   obuku zaposlenika Aerodroma,  te obuku i spremnost  zaposlenika brojnih aviokompanija koje operiraju sa Aerodroma Sarajevo, da također  implementiraju novi sistem. 
Taj sistem kompjuterski automatski kompletira  podatke putnika koji su potrebni za prijavljivanje na let, te procesuira radnje vezane za štampanje boarding karata, prihvatanje i sortiranje prtljaga, ukrcavanje putnika i prateće radnje. Ovim poduzetim aktivnostima aerodrom Sarajevo je osigurao kvalitetniju i sigurniju obradu podataka o putnicima i prtljagu.
Prelazak na novi sistem značajno će povećati efikasnost aerodroma u obavljanju osnovnog procesa,  te dodatno unaprijediti razinu  i kvalitet usluga koje Međunarodni aerodrom Sarajevo pruža svojim poslovnim partnerima i korisnicima.

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji