>

04.07.2018 Održane radionice EUROCONTROl-a o kvaliteti zrakoplovnih podataka i bazi podataka o terenu i preprekama


U vremenu 26.-29.6.2018. u Glavnom uredu BHANSA održane su radionice EUROCONTROl-a o kvaliteti zrakoplovnih podataka (Aeronautical Data Quality – ADQ) i bazi podataka o terenu i preprekama (Terrain and Obstacle Data – TOD).

Na ovim radionicama su sudjelovali predstavnici BHANSA, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH – BHDCA, svih međunarodnih zračnih luka u BiH (Sarajevo, Mostar, Banja Luka i Tuzla), kao i Federalne uprave za geodetske i imovinsko – pravne poslove.

 

Ispred Međunarodnog aerodroma Sarajevo sudjelovali su direktor Sektora saobraćaja i usluga u zračnom saobraćaju,Nermin Zijadić i viši stručni suradnik za sigurnost-safety, Vahidin Zukanović.Radionicu o kvaliteti zrakoplovnih podataka vodili su g. Manferd Unterreiner i g. Miguel Paulo Rodriges, dok je radionicu o bazi podataka o terenu i preprekama vodio g. Alexandre Petrovsky.


Održavanje ovih radionica je omogućeno kroz zaključeni sporazum o suradnji između BHANSA-e i EUROCONTROL-a, a na istima je razmotreno stanje implementacije regulatornih zahtjeva te dogovorena daljna suradnja između nadležnih tijela BiH i EUROCONTROL-a po pitanjima kvalitete zrakoplovnih podataka i bazi podataka o terenu i preprekama koja predstavljaju veoma važne pretpostavke za sigurno i efikasno odvijanje zračnog prometa.

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji