>

11.09.2018 Predstavnici renomiranih austrijskih tvrtki posjetili Međunarodni aerodrom Sarajevo


Gospodarstvenici  iz Republike Austrije posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo.
Riječ je o gospodarskoj misiji  koju je organizirao gosp. Andreas Meindl, trgovinski savjetnik  veleposlanstva Republike Austrije, sa ciljem upoznavanja austrijskih kompanija koje se bave izgradnjom i opremanjem zračnih luka i terminala sa investicijskim  aktivnostima Međunarodnog aerodroma Sarajevo.   
Armin Kajmaković, generalni direktor i Alan Bajić, izvršni direktor za razvoj naše zračne luke  upoznali su goste sa predstojećim ključnim razvojnim projektima, koji su u izravnoj vezi sa povećanjem kapaciteta, odnosno kontinuiranim povećanjem broja putnika.
Predstavnici Sektora za razvoj Međunarodnog aerodroma Sarajevo su održali kraću prezentaciju infrastrukturnih projekata koji se planiraju realizirati u narednom periodu, dok su predstavnici renomiranih austrijskih tvrtki iz oblasti građevinarstva i zrakoplovstva prezentirali svoje prodajne programe,  te u kontekstu sve intenzivnije ekonomske suradnje Austrije  i Bosne i Hercegovine, pokazali  interes za učešće u investicijskim projektima Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

 

 

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji