>

26.09.2018 Sudionici GARD radionice posjetili Međunarodni aerodrom Sarajevo

Sudionici radionice pod nazivom “Priprema zračnih luka za slučaj katastrofe (Get Airports Ready for Disaster – GARD)“koju organiziraju Deutsche Post DHL grupa i Razvojni program Ujedinjenih naroda, a koja se do 28.rujna održava u Sarajevu,  posjetili su danas Međunarodni aerodrom Sarajevo. Tijekom posjeta, sudionici i treneri su obišli sve sektore i druge institucije koje djeluju na MAS-u, gdje su u razgovoru sa zaposlenicima nastojali procijeniti postojeću razinu pripravnosti na sarajevskoj zračnoj luci za slučaj katastrofa.

 

 

Zaposlenici Međunarodnog aerodroma Sarajevo upoznali su sudionike radionice za cijelim nizom procedura za postupanje u kriznim situacijama, te i  ovom prilikom potvrdili spremnost za odgovor na krizne situacije, a koja se  redovito  provjerava kroz razne vježbe.

 

 

Međunarodni aerodrom Sarajevo je strateški važna zračna luka u slučaju prirodne katastrofe, te je od suštinskog  značaja imati obučen tim i prilagođeni plan za tretman naglog povećanja zračnog  prometa i priliva pomoći i ljudstva koje obično uslijedi nakon katastrofe.

 

 

Podsjećamo, više od 25 službenika i stručnjaka sudjeluje na četverodnevnoj GARD radionici koju  održavaju eksperti Deutsche Post DHL grupe i UNDP-a. Tijekom programa, procijenit će se  postojeća razina pripravnosti na sarajevskoj zračnoj luci, provesti vježbe obuke i izraditi konkretne preporuke kao i individualni akcijski plan da bi osigurali pripravnost za eventualnu buduću katastrofu.

 

 

U radionici osim predstavnika Međunarodnog aerodroma Sarajevo,sudjeluju još i predstavnici  Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine, Ministarstva komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine, predstavnici vojske i drugih organa uprave te stručnjaci za humanitarno djelovanje.


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji