>

02.02.2019 Olimpijski plamen stigao u Sarajevo, 35 godina nakon Zimskih olimpijskih igara 1984. godine

Baklja mira za EYOF 2019 (European Youth Olympic Festival- Europski omladinski olimpijski festival) stigla je  u Sarajevo. Baklja je iz Banja Luke stigla zrakoplovom Flybosnia posebno brandiranim za ovu prigodu.
Ova najveća sportska manifestacija u Bosni i Hercegovini, nakon održavanja Zimskih olimpijskih igara, okupit će preko 1.000 natjecatelja iz 46 europskih država.
EYOF (European Youth Olympic Festival) predstavlja najveći sportski olimpijski festival za mlade sportiste između 14 i 18 godina, a ove godine održat će se u Sarajevu i Istočnom Sarajevu u periodu od 09.02.2019.-16.02.2019.
Podsjećamo, izaslanstvo Europskog olimpijskog festivala mladih EYOF 2019, predvođeno gradonačelnicima Sarajeva i Istočnog Sarajeva, Abdulahom Skakom i Nenadom Vukovićem preuzelo je u četvrtak, 31.01.2019. u Rimu “Baklju mira” od Europskog olimpijskog komiteta.
Baklja je potom svoj put nastavila do Banja Luke gdje je organiziran svečani doček u zgradi Vlade Republike Srpske, a nakon  toga i do Sarajeva, gdje je danas svečano dočekana na  Međunarodnom aerodromu Sarajevo.
Baklju mira u Sarajevu su dočekali  članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić, te Denis Zvizdić, predsjedatelj Vijeća ministara BiH.

 

 

 

 

 

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji