>

09.04.2019 Međunarodni aerodrom Sarajevo učestvuje na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru

Međunarodni aerodrom Sarajevo i ove godine će prezentirati svoje usluge, poslovne uspjehe, te planove za dalji rast na Međunarodnom sajmu gospodarstava u Mostaru. Najavljeno je prisustvo više od 800 izlagača iz tridesetak zemalja, zemlja partner je Kina, a sajam traje do 13. aprila.
S obzirom da na sajmu učestvuju brojni poslovni subjekti koji se bave komunikacijom i  prevozom roba,  posebna pažnja stavljena je na prezentiranje usluga u zračnom prometu i prevoz roba zračnim putem. Također, u toku 2018. godine, Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je preko milion putnika, dok je ukupan broj posjetilaca na godišnjem nivou znatno veći, te je naglašena i atraktivnost MAS-a za iznajmljivanje reklamnog prostora.


Kako Sarajevo, te Bosna i Hercegovina u cjelini, u proteklom periodu postaju sve zanimljivija turistička destinacija, mnogi avioprevoznici pokazuju interesovanje za uspostavu novih linija, jačanje postojećih, te etabliranje redovnih umjesto sezonskih ponuda. S tim u vezi, Međunarodni aerodrom Sarajevo koristi prilike poput Mostarskog sajma da prezentira svoju ponudu, kapacitete i uslove poslovanja s ciljem kontinuiranog privlačenja novih aviokompanija i pratećeg povezivanja Sarajeva sa brojnim svjetskim metropolama. 


Ove godine, tačnije 02. juna, MAS obilježava 50 godina postojanja. Ovaj jubilej dočekujemo  s najvećim radovima u historiji Međunarodnog aerodroma Sarajevo jer je u toku realizacija projekata dogradnje, proširenja i povećanja svih aerodromskih kapaciteta, kako u prostornom, tako i u tehnološkom smislu.
U sklopu sajma bit će organizirane i podsajamske manifestacije "Sajam turizma" i "Sajam knjige i izdavaštva", kao i brojne konferencije, okrugli stolovi i radionice.
Za posjetioce našeg štanda pripremili smo ne samo zanimljivu promotivnu ponudu, već i reklamni materijal u vidu notesa, monografija, privjeske i slično.

 

 


Sarajevo Airport Magazine

Oglasna ploča
Politike ISU i Okolinski izvještaji