Jordan Aviation nastavlja sa letovima i u zimskom periodu

Na naše veliko zadovoljstvo aviokompanija Jordan Aviation, koja je započela sa čarter letovima ovog ljeta, nastavit će sa letovima iz Amana za Sarajevo i u zimskom periodu.

Nakon višemjesečnih uspješnih pregovora između aviokompanije Jordan Aviation i Aerodroma Sarajevo, te veoma uspješne promocije Bosne i Hercegovine u Jordanu kroz USAID-ov projekt Turizam u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo - Visit Sarajevo, Vanjskotrgovinska komora BIH, predstavnicima lokalnih turoperatera, kao i Udruženjem turističkih agenata u Jordanu, aviokompanija Jordan Aviation je uspostavila redovnu čarter liniju na relaciji Aman – Sarajevo, a na bazi potražnje već imamo potvrdu da će se letovi nastaviti i u zimskom redu letenja 2023. godine.

Uspostava ove aviolinije predstavlja višestruki benefit za turizam i pouzdan je dokaz naše opredijeljenosti ka njegovom jačanju i razvoju u BiH.

Aviokompanija Jordan Aviation se prijavila na Javni poziv za otvaranje baze, koji je Međunarodni aerodrom Sarajevo objavio protekle godine sa planovima da glavni grad BiH poveže sa evropskim destinacijama kao i da poveća frekvencije na nekim od postojećih destinacija, što se nažalost još uvijek nije desilo zbog određenih tehničkih i administrativnih prepreka vezano za ishodovanje potrebnih odobrenja u pogledu zračnih sloboda, te su za sada dogovoreni samo čarter letovi.

Naš strateški interes je da širimo mrežu destinacija iz/za Sarajevo, te možemo potvrditi da intenzivno pregovaramo sa  značajnim brojem aviokompanija uključujući i Jordan Aviation u cilju povećanja prometa i uvođenja novih destinacija. U prilog ovim pregovorima ide i podrška Vlade KS vezano za usvojeni Programa za subvencioniranje aviokompanija, te vjerujemo u pozitivan ishod kada su u pitanju pregovori koji se kontinuirano vode.