Dva nedjeljna leta za Antalyu i Izmir u rasporedu letova SunExpressa za ljeto 2024.

  SunExpress, zajedničko ulaganje Lufthanse i Turkish Airlinesa, obavljat će svoje prve letove sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo (SJJ) do Međunarodnog aerodroma Antalya (AYT) od 3. marta 2024. godine i do Međunarodnog aerodroma Izmir (ADB) od 21. aprila 2024. Aviokompanija, koja je od strane Skytraxa nagrađena kao najbolja aviokompanija  za turistiku u Evropi, nudit će dva nedjeljna leta za Antalyu i Izmir tokom ljetne sezone 2024.

  „Sa najboljom aviokompanijom u Evropi, ko ne bi želio da uđe na letove za Antalyu i Izmir? Naš živahni i raznoliki rodni grad, Antalya i 'biser Egejskog mora', Izmir nudi sve što čini za uspješan odmor: odlično gostoprimstvo, fascinantnu kulturu, prekrasne plaže, kristalno čisto more, kao i odličnu kuhinju i nenadmašnu vrijednost za novac.” kaže Peter Glade, komercijalni direktor SunExpressa.

  “Zahvaljujući aviokompaniji SunExpress, Izmir i Antalija postaju nove destinacije dostupne direktnim i redovnim letovima iz Sarajeva, pružajući našim građanima dodatnu priliku za istraživanje ljepota Turske. Siguran sam da će ove aviolinije značajno doprinijeti razvoju turizma u Bosni i Hercegovini i Turskoj i radujem se našoj budućoj saradnji.” Izjavio je Alan Bajić, direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

  Antalya će imati 2 nedjeljna leta svakog četvrtka i nedjelje počevši od marta 2024. do kraja oktobra 2024. i Izmir sa 2 nedjeljna leta svakog četvrtka i nedjelje počevši od aprila 2024. do kraja oktobra 2024. SunExpress će također ponuditi nekoliko veza iz Sarajeva preko Antalije i Izmira do destinacija širom Turske i odabranih međunarodnih aerodroma kao što su Bejrut (BEY), Ercan (ECN) i Samarkand (SKD).

   O SunExpressu

  Osnovan 1989. godine kao zajedničko ulaganje Turkish Airlinesa i Lufthanse, SunExpress djeluje kao turistički ambasador između Turske i Europe s više od 30 godina iskustva i stručnosti u aviokompanijama za slobodno vrijeme (turizam). SunExpress leti na više od 175 ruta u 30 zemalja i preveze više od 11 miliona putnika svake godine. Sa sjedištima u Antaliji i Frankfurtu i bazama u Izmiru i Ankari, SunExpress ima više od 3500 zaposlenih i flotu od 66 aviona. SunExpress je proglašen za 'Najbolju aviokompaniju za slobodno vrijeme u Europi' u najnovijem globalnom istraživanju Skytraxa. Detaljne informacije o SunExpressu možete pronaći na www.SunExpress.com.