Ryanair započeo aviooperacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

  Današnjom press konferencijom održanom u Informativnom centru Turističke zajednice Kantona Sarajevo na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, obilježeno je svečano otvaranje nove aviolinije na relaciji Geteborg - Sarajevo od strane vodeće europske niskobudžetne aviopkompanije Ryanair.

  Boeing 738 sletio je na pistu sarajevskog aerodroma u 08:20 po lokalnom vremenu, te je dočekan tradicionalnim vodenim pozdravom, što je označilo početak letova između Geteborga i Sarajeva.

  Na press konferenciji  prisutnima su se obratili predsjednik Turističke zajednice KS, gosp. Haris Fazlagić i direktorica Sektora aerodromskih usluga na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, gđa.Vedrana Vikić Musić.

  Fazlagić je istaknuo kako je otvaranje ove linije rezultat javnog poziva o subvencioniranju aviosaobraćaja, provedenog u saradnji između Turističke zajednice, Međunarodnog aerodroma Sarajevo i Vlade KS. “Mi u Turističkoj zajednici KS imamo velike planove i očekivanja od predstojeće ljetne sezone, a mogućnost većeg broja letova zasigurno će pomoći u ostvarenju naših ciljeva”, kazao je.

  “Prvi let iz Geteborga je uspješno realizovan, a u narednim danima, u okviru ljetnog reda letenja, očekujemo početak aviooperacija ka ostalih pet atraktivnih europskih destinacija.

  Uložili smo veliki trud kako bismo sproveli u djelo mogućnost subvencioniranja aviokompanija radi širenja mreže destinacija iz Sarajeva, i taj trud se isplatio”, kazala je Vikić Musić.

  U narednim danima, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo, započinju aviooperacije Ryanaira za London, Brisel, Memmingen, Milano i Solun, čime će putnicima biti pružene dodatne mogućnosti za putovanja i povezanost sa atraktivnim europskim destinacijama.